II А клас

Приключването на учебната година (31.05.) бе отпразнувано в класната стая със забавления и състезателни игри и драматизации от артистите на студио „Щурче“.

С ентусиазъм второкласници се включиха в обявения  спортен празник на училището.

Обичам и пазя природата – еднодневна екскурзия с учебна цел  до местността Картала. Михаела Асенова от Югозападно държавното предприятие (ЮЗДП), заедно с представител на Национален парк Рила и лесничей от горския район направиха деня особено полезен и развлекателен – посещение на най-високото дърво, разказ за изградената екологична  пътека (съвместна дейност с Гърция), весели игри и надпревари с цел – Опознай гората, показно занятие – маркиране на дърво за сеч.

Животът на хората е силно свързан със семейството. То е благословено от Бога. В него децата се срещат с първите си чувства, първите социални умения, първите стъпки за развитие на християнските добродетели. Обичта и благодарността към мама и тате е най-силна, най-безкористна и неподправена.

В Деня на Християнското семейство учениците от II А клас, участващи в  театрално студио „Щурче“ с обич и благодарност поздравиха своите родители с филм.

Един вълнуващ урок по литература, урок по родолюбие, урок – поезия завладя учениците от театрално студио „Щурче“ (II А клас) – конкурс „Моята родина“, в чест на 3. Март, нашият национален празник. За него второкласници се готвиха седмица преди това  – научиха стихове за България, за нейната красота и герои.

Мамо, ти си много специална жена!

Мамо, ненагледна и добра!

Ти си първата ми сричка, ти си първият ми зов,

ти си, майчице едничка, вечна на света любов!

Така започва рециталът – филм, подготвен с много обич и благодарност от второкласници, участващи в театрално студио „Щурче“, за празника на мама – 8. Март.

Журито – г-жа Малинова, Рая Попева, Афродита Радева – стажанти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ номинираха изявилите се рецитатори. С тях бе заснет кратък филм. (Кадри от филма)

 

Работа в екипи по тема “Предизвикателствата на съвремието – COVID – информираност, техники за предпазване в учебния процес във втори клас”

С разказ за традициите второкласници отбелязаха Лазаров ден. Момичетата се окичиха с изработени от тях корони.

С разказ за традициите второкласници отбелязаха Лазаров ден. Момичетата се окичиха с изработени от тях корони.

В деня на Доброволчеството всички донесоха почистващи препарати и се погрижиха за чистотата и  приветливостта на класната стая.

Малък проект „Да направим реклама на моя град“

В подготовката на проектите второкласници научиха още колко много забележителности има в нашия Благоевград, за които да разкажем и покажем на гости и туристи. Моят роден град е прекрасен, богат с история, с красива природа, младост, омайна музика, топлина и уют – това показаха и разказаха в проектите. Научиха и какво е реклама, как се представят обектите и от кого се изготвя.

Благотворителна акция

„Приятели, наши врастници гладуват. Да спрем това!“  В дните на добрини и съпричастност, преди Великден, ние второкласници активно участваме в призива на Общинския съвет по наркотични вещества, Благоевград.

„Браво! Така се става Голям Човек!“ – написа майката на Жорко (Анета Панайотова) на страницата на класа в коментар на споделени фотоси от акцията.

Един нестандартен урок

Днес в Благоевград имаше едни деца, които не скучаха в училище.

Това бяха учениците в Шесто СУ “Иван Вазов” II А клас, които проведоха своите часове по „Природознание“ в училищния двор, и то в компанията на лесовъдите Михаела, Севдалина и Стоил, пътуващи вече 3-ти ден с новия климатичен фургон Горичка в количка.

За изненада на горските учители нямаше нито едно дете, което да не знаеше кое е най-важно в живота – да засадиш едно дърво! ????