II А клас

Малък проект „Да направим реклама на моя град“

В подготовката на проектите второкласници научиха още колко много забележителности има в нашия Благоевград, за които да разкажем и покажем на гости и туристи. Моят роден град е прекрасен, богат с история, с красива природа, младост, омайна музика, топлина и уют – това показаха и разказаха в проектите. Научиха и какво е реклама, как се представят обектите и от кого се изготвя.

Благотворителна акция

„Приятели, наши врастници гладуват. Да спрем това!“  В дните на добрини и съпричастност, преди Великден, ние второкласници активно участваме в призива на Общинския съвет по наркотични вещества, Благоевград.

„Браво! Така се става Голям Човек!“ – написа майката на Жорко (Анета Панайотова) на страницата на класа в коментар на споделени фотоси от акцията.

Един нестандартен урок

Днес в Благоевград имаше едни деца, които не скучаха в училище.

Това бяха учениците в Шесто СУ “Иван Вазов” II А клас, които проведоха своите часове по „Природознание“ в училищния двор, и то в компанията на лесовъдите Михаела, Севдалина и Стоил, пътуващи вече 3-ти ден с новия климатичен фургон Горичка в количка.

За изненада на горските учители нямаше нито едно дете, което да не знаеше кое е най-важно в живота – да засадиш едно дърво! ????