Седмица под надслов:„Аз обичам България“ -по повод 1 ноември – Ден на народните будители

През изминалата седмица учениците от 1.-7. клас на  СУ „Иван Вазов“ ,под ръководството на своите учители, класни ръководители и учители в група за ЦОУД, изработиха табла, постери и картички, посветени на народните будители, които поставиха във фоайето на училището.
Учениците от първи клас се запознаха с живота и делото на Васил Левски, Васил Априлов, Панайот Волов, Христо Ботев и още народни будители, изградили устоите на българската духовност и книжовност, вдъхнали вяра, самочувствие и гордост, че сме българи.
Учениците от втори клас рецитираха стихове пред бюст – паметника на Иван Вазов, в двора на училището.

Рецитал  в Читалищна библиотека, при НЧ „Никола Вапцаров“ – гр. Благоевград, кв. Струмско, изнесоха учениците от 4.В клас под ръководството на г-н Филип Чепарков и г-жа Велина Иванова. Рециталът бе  пред деца от четвърта група на детска градина „Усмивка“, с ръководители г-жа Стоилова и г-жа Воденова, а учениците от 4.Б клас, с класен ръководител г-жа Янка Шейтанска и г-н Пламен Христов, проведоха урок по родолюбие. Те изпълниха класната стая с песни и цитати за народните будители.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *